מרבית הצרכנים בשוק מכירים את השמנים קנולה, שמן זית וחמניות. יחד עם זאת, קיים סוג נוסף של שמן בעל שימושים רבים ויתרונות שיתר השמנים לא זכו בהם – מדובר בשמן שומשום.
מה זה שמן שומשום?
שמן זה עתיר בוויטמינים ומינרלים המסייעים לתפקוד התקין של הגוף, זהו שמן כבד אשר מפיקים בכבישה קרה של זרעי השומשום. בתהליך זה, מרבית האיכויות הקיימות בשומשום נשמרות והופכות את השמן לבריא מאוד לאדם. ניתן להבחין שהשמן מיוצר בכבישה קרה אם יוצא ממנו ריח עדין של טחינה.
שמן שומשום – כיצד הוא מועיל לבריאות שלנו?
צריכה של השמן כחלק מהתזונה היום-יומית, תקנה תוספת של ויטמינים ומינרלים רבים לגופכם, התורמים לניקוי רעלים מהגוף. השמן מכיל חומצות שומן בלתי רוויות כמו למשל אומגה 6 ואומגה 3, דבר המסייע בהורדת רמות הכולסטרול הרע (LDL) ומסייע בהעלאת הכולסטרול הטוב (HDL) בנוסף להורדת כמות השומנים בדם.
בנוסף, השמן מסייע בהורדת לחץ דם, מניעה ושבירה של קרישי דם ואף בטיפול במחלות איברי הנשימה. שמן שומשום אורגני נמצא יעיל לטיפול והתמודדות עם מחלות כרונית ואף יעיל במניעתן, לרבות מחלות חניכיים.
ניתן להשתמש בשמן כתוסף למזון (למשל שימוש בסלט),דבר הנחשב כנפוץ מאוד בקרב מדינות באסיה, המוסיף טעמים ייחודיים ומפתיעים. ואף ניתן למרוח את השמן ישירות על העור.
שימור וחידוש העור בעזרת שמן שומשום
מרבית האוכלוסייה סובלת מבעיית עור כזו או אחרת, החל מעור יבש ועד עור רגיש ואדמומי – על ידי שימוש בשמן שוםשום ניתן לטפל בעור רגיל, יבש או אדמומי ואף לסנן את קרינת השמש באופן טבעי. ניתן למרוח את השמן על הפנים, דבר התורם לשמירה על מראה עור צעיר ומסייע בטיפול כתמי עור והזדקנותו. כמו כן, השמן נמצא יעיל במקרים בהם יש פצעים בקרקפת או כאשר השיער יבש – ע"י הוספת מספר טיפות לשמפו או יצירת מסיכה לשיער, ניתן להתמודד.
זיכרו – משום שמדובר בשמן שעשוי להשפיע גם לרעה על הבריאות במצבים מסויימים, חשוב ואף מומלץ להסתייע / להיוועץ ברופא או תזונאי לפני מעבר לשימוש בשמן שומשום.