אחד מהאביזרים החשובים והשימושיים ביותר בכל בית ובכל מטבח, עבור מקצוענים וחובבנים כאחד, הינו הסכין. השימוש בסכין הוא חלק בלתי נפרד מחיינו והשימוש בו הוא יום-יומי לשימושים מגוונים. ובכל זאת, לא כל סכין היא סכין שף שיכולה לשרת את מטרתינו לכל דבר ועניין, ישנם פרמטרים שצריך לתת להם תשומת לב בעת בחירת הסכין הנכונה – סוגי הסכינים, העלויות ועוד.
מהם סוגי הסכינים הבסיסיים הקיימים בשוק?
- סכיני נון סטיק בעלי להב המצופה בחומרים אנטי הדבקה
- סכיני לחם, לעיתים באורך בינוני עם להב משונן או מסורי
- סכיני קילוף המיועדים לקילופי ירקות, פירות ועשבי תיבול
- סכיני גבינות המיועדות לגבינות קשות. הסכינים הללו בעלי להב משונן לרוב
- סכיני מריחה, גמישות בעלות קצה עגול עם להב ממתכת גמישה
- סכיני שף, בעלי להב יחסית ארוך ומתאימים רוב הזמן עבור כל סוגי השימושים
בחירת סכין שף – הגדרת התקציב
לא בהכרח שסכינים הם מוצרים זולים בכלל, וסכיני שף בפרט. כמה באמת אתם מוכנים ויכולים להשקיע? עליכם לקחת בחשבון כחלק מהשיקולים והגדרת התקציב שבסופו של דבר, איכות זה פרמטר חשוב במשוואה. כך למשל, בחירת סכין שף זולה עשויה לעלות לכם ביוקר לטווח הרחוק בעקבות כך שהיא מתמלאת חלודה ומתכלה עם הזמן. לעומת זאת, סכין איכותית וטובה באמת, תציג לכם את האיכויות שלה למשך שנים רבות של שימוש בה.
חשיבות פלדת סכין השף
חשוב לשים לב לפלדת הסכין, שכן היא מהווה לב הסכין הנבחרת במטבח ואף מעידה אל איכויותיה וביצועיה. באיזו תכיפות יש צורך להשחיז את הסכין? מה לגבי חדות הלהב?
כך למשל, כאשר מדובר בסכין בעלת קשיות פלדה נמוכה, הרי שהיא תאבד מהר את חדותה כך שתדירות ההשחזה תהיה גבוהה יותר ובהתאם תידרש גם הפעלה מיותרת של כוח החיתוך. זאת לעומת מצב בו לסכין בעלת קשיות פלדה גבוהה.
אל תזלזלו בתחזוקה השוטפת
בטווח הארוך, כל סכין עלולה לאבד מיעילותה בהיעדר טיפול נכון, שימור ותחזוקה שוטפת, שכן עלולה לפתח חלודה, הלהב בעל נטייה להישחק. חשוב לבדוק האם ניתן להכניס למדיח את הסכין בהתאם להוראות. כמו כן, הכנסתם את הסכין לכיור? מומלץ לנקות בצורה מיידית, שלא תצבור חלודה.